Nak tau lagi? Meh klik :)

Friday, July 17, 2015

Salam Aidilfitri

4 speaker(s)
www.tips-fb.com
Assalamu'alaikum w.b.t.!!!

Salam Sejahtera!!!

Apa khabar semua?? Alhamdulillah, semoga sihat selalu. Sekarang kita dah masuk ke bulan Syawal, kerana bulan Ramadhan telah meninggalkan kita. Harapan agar kita dapat bertemu kembali dengan bulan Ramadhan yang mulia itu. Semoga diterima segala amalan yang telah kita lakukan sepanjang bulan Ramadhan yang lalu.

Nah, owner blog nak posing jugak!

Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN" kepada semua yang mengenali diri ini. Saya juga ingin memohon ampun dan maaf atas segalanya serta halalkanlah semuanya, KOSONG-KOSONG!! =D


Jom tengok video ni kejap, Ucapan Raya khas dari kami, Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) sesi 2015 Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sultan Azlan Shah (KSKB SAS), Ulu Kinta kepada anda semua khususnya kepada warga KSKB SAS, keluarga, rakan-rakan dan sesiapa jua yang mengenali kami, dengan pesanan, berhati-hati ketika memandu dan walau di mana jua anda berada, semoga selamat kembali ke kolej ye kawan-kawan! KLIK VIDEO KAT SINI atau tengok je yang kat bawah nih.. huhuhu~


Majlis Iftar Perdana.. YDP baru abis syif, pakai uniform lagi tu, kesian~

Iftar MPP

Keluarga Tok Abah!!!

Semoga kalian semua bergembira di samping keluarga yang tersayang. Kepada sesiapa yang sedang berkhidmat di hari raya ini, semoga anda tabah mengharunginya! 

Sekian, wassalam.


Maaf dipinta,
Nur Izzati Binti Mohamed Omar
Serta Keluarga =)

Saturday, July 11, 2015

Permulaan Yang Baru

3 speaker(s)
www.tips-fb.com
Assalamu'alaikum w.b.t.!

Salam Sejahtera!

Apa khabar kalian semua? Puasa tak arini? Alhamdulillah, kita sekarang masih berada di dalam bulan Ramadhan yang mulia ini. Rasanya masih sempat lagi kalo saya nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada semua umat sekalian alam. Harapan agar kita dapat memperbaiki diri dengan sebaiknya pada Ramadhan kali ini dan jadikan ianya sebagai permulaan untuk kita sentiasa maju ke hadapan dalam memperbaiki iman kita ke arah yang lebih baik dan mantop!

Sedar tak sedar, minggu depan kita dah nak masuk ke dalam bulan Syawal. Terlalu pantas masa berlalu, tak sempat kita nak mengejarnya. Diharap agar kalian lebih bijak dalam mengatur perbelanjaan kali ini memandangkan tak lame lagi nak raya, mesti banyak benda kalian nak beli untuk persiapan raya kan?? Dengan set pakaiannya.. dengan kasutnya.. dengan begnya.. dengan kuih muihnya.. dengan set perabotnya.. dengan langsirnya.. dengan itu, dengan ini.. amboi, banyaknye la barang kalian, duit raya jangan lupa simpan untuk saya ye, hehehe. Tapi kena ingat! Jangan lepas raya nanti ikat perut sebab dah banyak kuarkan duit, haaa. In syaa Allah, tahun ni sambut secara bersederhana sahaja, duit raya pun takdek, jangan mintak nanti ye, hahaha!

Berkenaan dengan diri nih, Alhamdulillah, sekarang dah masuk semester yang baru. Tinggal lagi 2 tahun nak abiskan perjalanan kat tempat orang. Harapan agar semester ni jaoh lebih baik dari semester lepas. Kalo sem lepas saya dah jatuh menjunam dengan teruknya, biarlah sem nih saya bangkit semula dengan gahnya hingga tamat latihan kat sini! Jangan bagi saya kuih bangkit, yang tu saya taknak, hahaha. Berbalik dengan diri saya tadi, sem ni sangat mencabar bagi saya, semoga saya kuat dan terus naik ke atas. Tapi kalo dah naik sampai ke atas sana, biarlah saya naik dengan iman yang penuh di dada.

Permulaan yang baru bagi saya nih, biarlah saya simpan isinya untuk diri sendiri. Tak perlu ase saya nak terangkan semua kat sini. Doakan semoga semuanya baik-baik sahaja. Saya seorang yang kuat! Saya boleh harunginya! Saya seorang yang berjiwa kental! Okay, cukup dah merapu meraban nih. Selamat tinggal semua! Puasa, jangan tak puasa. Puasa, jangan puasa yang sia-sia (harap faham). Kalo ada puasa yang tertinggal, gantilah dengan segera nanti ye. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin in advance buat semua ye! Harap dimaafkan semua kesalahan saya, dihalalkan semua hutang dan apa jua yang telah saya amik, pakai, pinjam atau apa-apa je lah! 0-0 

Seriously, no duit raya this year kay, saya mintak maaf siap-siap, huhuhu. Kalo nak kuih raya, jemput datang ke rumah ye, hehehe.

Sekian, wassalam.

Maaf zahir & batin,
Ezadnimo =)


Thursday, April 9, 2015

Warkah Tak Bertajuk

3 speaker(s)
www.tips-fb.com
Assalamu'alaikum w.b.t.

Salam sejahtera, salam perpaduan dan salam sihat semuanya!!

Apa khabar wahai dikau sekalian alam?? Hehehe... Lama dah tak menaip, agak kebosanan malam ni, so saya decide nak memblogging jer laa.. Agak lama tak bukak blog ni, rindu ler pulak...

Emmm, sekarang kita dah masuk ke bulan April, ada lebih kurang dua (2) bulan je lagi nak masuk bulan Ramadhan. Pejam celik, pejam celik, pejam tak celik celik, dah empat (4) bulan kita dalam tahun 2015 yang penuh dengan dugaan dan cabaran ni.

Saya kat sini dah abes exam midsem dan exam amali, sekarang tengah menunggu keputusan je lagi. Semoga result terbaik lah yer, huhuhu. Final exam pun tak lama je lagi, bulan depan kot, 18 Mei start. Persediaan tak buat lagi ni, tak boleh nak fokus, fikiran lari entah ke mana. Sesiapa yang nampak semangat saya, sila kembalikan kepada saya dengan kadar yang segera, terima kasih, huhuhu...

Ooo, nak dijadikan cerita... Haritu saya buat pemeriksaan kesihatan kat kolej ni. Umur saya yang sebenar ialah 26 tahun, pastu based on pemeriksaan tu, body age saya 19 tahun, hohoho... Mungkin sebab saya aktif sangat kat kolej ni kot, tu yang nampak muda sikit, hehehehe... Maaf ler, syok sendiri kejap. =P

Lagi nak cerita, dua (2) hari lepas saya tengok cerita Warkah Terakhir Rosli Dhoby. Waima dah tengok banyak kali cerita tu, tetap jugak air mata ni menitis, sebak dan sayu apabila melihat perjuangannya. Emmm, satu pengorbanan yang kecik, perubahan yang besar. Macam saya ni, ape je laa pengorbanan yang saya dah buat. Agaknya apa yang saya sedang lakukan sekarang ialah pengorbanan bagi diri saya untuk membaiki diri dan keluarga kerana terpaksa berjauhan dengan mereka untuk satu tempoh yang agak lama. Paling memeritkan apabila terpaksa berjauhan dengan anakanda yang tercinta, iaitu Yuwais. Sesungguhnya mama amat merindui dirimu setiap masa dan ketika. Bersabarlah wahai hati, inilah perjuangan dan pengorbanan hidupku.

Maaf ler, teremosi seketika. Baiklah, sebelum semuanya menjadi di luar kawalan, elok ler rasanya saya mengundurkan diri sekarang. In shaa Allah, jika diperkenankan oleh-Nya, dapat ler kita bersua lagi di laman ini di masa yang akan datang. Sebelum itu, elok rasanya sekiranya saya menyusun sepuluh (10) jari menadah tangan memohon kemaafan kepada semua yang mengenali atau tidak diri ini sekiranya saya ada membuat salah dan silap. Maaf, maaf dan maaf saya pohonkan.

Sekian, wassalam.

Maafkan saya,
Nur Izzati binti Mohamed Omar
~ peace no war~

Friday, January 2, 2015

Salam Jumaat, Salam 2015

7 speaker(s)
www.tips-fb.com
Assalamu'alaikum w.b.t

Salam Sejahtera~!


Kehadapan semua yang mengenali diri ini, Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin diucapkan.. ehhh, bukan ehh? Salah ye? Ooo, tahun baru rupanyaaa, hahaha. Maafkan saya, maaf di atas segala kesalahan saya ini. Maklumlah, baru tersedar dari mimpi setelah setahun lebih tidur agaknya.

Selamat pagi semuanya, Salam Jumaat Mubarak. Dengan ini, sekembalinya saya ke alam maya ini mungkin untuk seketika atau untuk jangka masa yang agak lama kali ini. Setelah setahun lebih menyepi, saya kembali dengan gaya yang agak berlainan sedikit berbanding sebelum ini. Mungkin agak sopan dari segi saya membahasakan diri ini dari "aku" kepada "saya" ye dok? Ye laa, usia pun dah mencecah 25 tahun sekarang, bukannya 19 tahun lagi, hehehe.

Sekembalinya saya ini hanya nak update sikit mengenai diri saya sekarang. Kemana saya menghilang? Kenapa senyap je? Apa yang saya buat selama ni? Korang percaya tak semua ni? Hahaha, maaf, tak lawak pun (buat muka ketat sikit). Lama saya menghilang ni, macam dah banyak je virus-virus masuk kat page saya, menyampah I.

Tak banyak pun saya nak update, cuma nak bagitau, saya sekarang dah jadi seorang pelatih di Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sultan Azlan Shah, Ulu Kinta, Perak (KSKBSAS) dalam bidang Farmasi. Saya sekarang dah masuk semester 2, Alhamdulillah. 12 Januari nanti baru kami start kelas atas sebab banjir yang melanda Pantai Timur sekarang (#prayforpantaitimur), kejadian alam yang tidak dapat kita elakkan, ada hikmah disebaliknya.

Hmmm, apa lagi nak tulis? Bila dah start menaip nih, rasa taknak berenti pulak, seronok, tapi takde idea dah, hahaha. Baiklah, elok ler kalo saya berhenti kat sini je dulu ye. In shaa Allah, panjang umur kita berjumpa lagi. Ye la, saya kan macam chipsmore, now u see, now u don't, hehehe.

Sekian, wassalam.

P/s: Jaga diri elok-elok semuanya, musim hujan ni jangan main air ye. =)

Yang menaip,
Ezad Nimo